Model de lifestyle pentru comunităti defavorizate

Pentru că tinerii rromi sunt lipsiți de abilități sociale, civice și de viață si relaționează cu dificultate atât cu ceilalți colegi, cât și cu cadrele didactice, Asociația „Aici pentru Tine” propune in cadrul proiectului “Model de lifestyle pentru comunităti defavorizate o interventie strategică și integrată pentru grupurile interetnice defavorizate din mediul rural, cu accent pe 100 de copii și tineri defavorizați din localitățile Budila și Tărlungeni din județul Brașov.

Proiectul urmărește dezvoltarea capacității de incluziune a rromilor din zonele insuficient deservite, în urma dezvoltării aptitudinilor psiho-sociale prin activități integrate de consiliere psihologică, ateliere de nutriție, excursii în natură dedicate cunoașterii și respectării biodiversității dar și vacanțe pe litoralul românesc.

Efectele economice ale crizei prin care trecem cu toții au înrăutățit și mai mult situația deja precară din punct de vedere social, educațional și mental în care se află sute de persoane din comunitățile defavorizate din jurul Brașovului motiv pentru care Asociatia „Aici pentru Tine” s-a implicat constant in ajutorul oferit celor exclusi social cei mai afectati de criza economică actuală de la începutul pandemiei.

Proiectul „Model de lifestyle pentru comunități defavorizate” are la baza intervenția holistică trup-minte-suflet, cu accent pe dezvoltarea echilibrului emoțional si deprinderea unor obiceiuri alimentare sănătoase prin care 100 de persoane din mediul rural cu accent pe copii și tineri își vor crește stima de sine, inteligența emoțională, își vor dezvolta gândirea critică (prin analiza situațiilor abuzive),  capacitațea de dialog  și nu în ultimul rând vor dobândi principii de nutriție și viață sănătoase.  Pe termen lung, proiectul oferă copiilor imaginea unui viitor care poate fi al lor! De ce facem toate acestea? Pentru că ne Pasă!” a declarat Adina Gal, vicepreședintele Asociației „Aici pentru Tine” din Brașov.Actiunile din proiect sunt realizate cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”