ReACT: Empowering pentru elevi spre stoparea bullyingului.

Durata proiectului: 15 Septembrie, 2023 – 15 noiembrie, 2023

Proiectul are ca scop creșterea calității vieții psihoemoționale a elevilor din municipiul Brașov. Participanții sunt 25 de elevi din cadrul Școlii Generale Nr. 30.

Ce am reușit să facem:

  • 3 ateliere informative pentru elevi prin care s-a dorit creșterea gradului de cunoștințe cu privire la fanomenul de bullying: tipuri de bullying, efecte negative psihoemoționale resimțite, modalități optime de a gestiona situațiile de agresiune în școli și de a le raporta adecvat.

  • 1 atelier cu părinții copiilor care a pus accent pe rolul protectiv al familiei în situațiile de bullying. Păriții au aflat modalități concrete de a superviza activitatea online a copiilor și de a descoperi indiciile unui potențial abuz suferit de minor.

  • Flash mob în Piața Sfatului – eveniment prin care s-a dorit creșterea gradului de conștientizare a comunității brașovene cu privire la efectele bullyingului asupra sănătății mintale a elevilor. Copiii de la școala 30 au împărțit broșuri și zâmbete trecătorilor, au dansat și au strigat cu toții ”Stop bullying! Sănătatea emoțională a elevilor merită protejată!”

  • Cei 25 de elevi și-au expus propria viziune asupra efectelor bullyingului lucrând împreună la realizarea unor filmulețe sugestive care vor fi evaluate și premiate.