PRIMUL CENTRU MODERN PENTRU PERSOANE DEFAVORIZATE DIN ROMÂNIA!

Centrul Comunitar Kamelia va ajuta persoane aflate în dificultate socială, educațională și medicală care fac parte din grupul oamenilor pe care îi ajutăm: Copii și tineri aflați la limita sărăciei, cu probleme educaționale, persoane cu sau fără venituri și defavorizate, tineri fără pregătire și locuri de muncă, familii marginalizate și în risc de excluziune socială, victime (copii și adulți) ale violenței domestice, persoane cu dezechilibre emoționale, părinții și adulți aflați în dificultate cu adicții (alcool, stupefiante, etc).

Visăm la o lume în care oameni buni, cu suflete generoase, întind mâna celor care nu au nimic: resurse, educație, îndrumători, pe cineva drag. Visăm la un loc în care cele două lumi, cea a oamenilor aflați în nevoie și cea a celor cu posibilități, vor deveni una singură. Dar să visezi nu e de ajuns. Trebuie să și ACȚIONEZI, iar, pentru ca visul nostru să fie realitate, avem nevoie de ajutorul tău!

Centrul Comunitar Kamelia va salva și reintegra psiho- socio- educativ copii, tineri și adulți defavorizați și pensionari prin suport și educație interactivă. Centrul va fi împărțit pe 3 nivele: parter, etajul 1 și etajul 2 și va fi deschis între 9:00 și 18:00 zilnic de luni-vineri, sămbătă între 9:00 și 14:00 și duminică liber. Centrul este gândit ca un spațiu unde se va face educație pentru viață, pornind de la educație de bază: consiliere și workshop-uri de dezvoltare mentală, ateliere de educație alimentară, de igienă personală, până la ateliere de educație financiar㸠cursuri de limbi străine și cursuri de calificare profesională. Centrul va fi prieten cu natura (verde), și accesibil persoanelor cu dizabilități motrice și de vedere, fiind prevăzut cu infrastructură specială nevoilor tuturor beneficiarilor.

Ce vor găsi oamenii aflați în nevoie în Centrului Comunitar Kamelia:
– Săli de cursuri și camere de consiliere,
– Sală de terapie și consiliere psihologică,
– Cabinet medical,
– Ateliere de lucru și ucenicie,
– Bucătărie, sală de mese,
– Sală de joacă, jocuri și sport,
– Spații de prezentare, o cafenea și o zonă administrativă.

https://www.youtube.com/watch?v=r2NM5-1NGUA
Centrul Comunitar Kamelia este autonom și unic, primul de acest fel în România. Echipa centrului va înseamna o echipă de profesioniști: psihologi, asistenți sociali, medici de specialitate și profesori. Vom asista un număr de 150 de persoane lunar, număr care se va multiplica annual, efect care va conduce la o schimbare majoră în comunitate și în mentalitatea oamenilor.

Centrul Comunitar Kamelia va fi un complex multifuncțional creat să susțină educația, prevenția și reintegrarea celor aflați în dificultate prin:
– Activități și cursuri psiho-educative pentru copii și tineri din categoriile de risc,
– Terapii ocupaționale,
– Programe psiho-educative,
– Consiliere și dezvoltare psiho-socială pentru adulți,
– Consiliere personală și de grup,
– Cursuri de prevenire a consumului de alcool, droguri, tutun,
– Program afterschool,
– Consiliere și dezvoltare psiho-socială,
– Joacă și socializare pentru copii și vârstnici,
– Activități sportive,
– Servicii medicale, stomatologice și pediatrice,
– Strângere de fonduri.

Centrul Comunitar Kamelia – Ce așteptări avem?
• Dezvoltarea abilităților de învățare, gândire critică, socializare, comunicare și cooperare în rândul copiilor.
• Succes social și profesional prin integrare și reintegrare.
• Locuri de muncă.
• Reducerea cheltuielilor aferente persoanelor asistate social prin prevenirea șomajului, a adicțiilor, a complicațiilor medicale și a situațiilor de risc.
• Fortificarea coeziunii familiale prin întărirea legăturilor dintre generații.

Centrul comunitar Kamelia va fi un loc în care se vindecă și se reconstruiesc familii, un spațiu pentru cultură, comunitate, socializare și reintegrare, un loc în care oameni ca noi, ca voi, dar fără posibilități primesc ajutor medical gratuit, un centru comunitar european, autonom și unic, (suntem parteneri în proiecte pentru tineret Erasmus+), un loc în care, de partea binelui, luptă voluntari, profesioniști și specialiști care au schimbat deja în bine viețile a sute de oameni.

Să nu uităm ca lumea se schimbă prin exemplul nostru nu prin opinia noastră!