10.000 lei pentru o fetiță paralizată

Povestea tragică a unei fetițe paralizate în urma unei operații la inimă!

Marian Lefter, are 47 de ani și este vatman la RATB în București. Este soțul unei doamne frumoase și tatăl unei fetițe minunate, în vârstă de 13 ani. Din păcate viața nu a fost foarte blândă cu fiica sa, iar soarta i-a rezervat multă suferință și durere. Atunci când fetița a făcut două luni, medicii i-au spus tatălui că bebelușul are o malformație genetică la inimă. Mai exact, ar fi fost vorba despre o gaură care făcea ca sângele să ajungă și în plămâni. Deși ar fi trebuit operată până la vârsta de doi ani, fetița a fost operată abia atunci când a împlinit cinci ani. Medicii i-au pus un ”petec” care să acopere și să ajute inima fetiței. Din păcate, o altă intervenție chirurgicală urma să aibe loc peste câțiva ani.

Fetița a crescut, mergea la școală, iar notele de 10 demonstrau cât de bine învăța. Din fericire nu au mai existat probleme cu inima, iar de două ori pe an, fata mergea doar la control de rutină. Anul acesta însă, în luna aprilie, medicii au decis că este nevoie ca adolescenta să fie operată din nou și asta pentru că acel ”petec” pus pe inimă, nu mai face față, iar riscul ca sângele să ajungă din nou în plămâni este destul de mare. Conform spuselor tatălui, fata a fost operată la începutul lunii aprilie 2017, la Târgu Mureș. Acolo, operația care a durat aproximativ opt ore, a fost un succes pentru inimioara fetiței. În timpul intervenției însă, creierul acesteia a rămas fără sânge aproximativ 12 minute. Leziuni grave au fost produse întregului corp al fetei, care, în prezent este paralizată, nu poate vorbi și nu poate mânca.

Mama fetei a renunțat la locul de muncă pentru a avea grijă de fetiță în permanență. Tatăl lucrează pentru a putea întreține familia. Cu toate acestea, au mers pe la nenumărați medici neurologi în toată țara, s-au făcut diferite demersuri pentru a schimba starea fetei. Singurul rezultat a fost dat de câteva injecții ce au ajutat-o pe fată astfel că a început să își miște puțin mâna și să zâmbească. O injecție costă însă 500 lei, iar familia se află deja în datorii însemnate. Fata ar trebui să facă două astfel de injecții pe lună, dar din lipsa banilor tratamentul nu este ținut așa cum ar trebui. Pe lângă aceste injecții mai este nevoie însă și de alte tratamente medicale și costuri pentru diferite investigații.

Este o poveste de viață, o poveste foarte tristă. Credem cu tărie că putem da o mână de ajutor. Putem să alinăm suferința acestor oameni și să îi ajutăm într-un fel sau altul. Puteți face donații în contul Asociației ”Aici pentru Tine”: RO64 BACX 0000 0010 9580 7001 deschis la Unicredit Țiriac.

Ne puteți contacta telefonic, la numărul: 0726 686 793 – Adina Gál, Asociația ”Aici pentru Tine”.

Împreună putem să îi ajutăm! ”Noi îi scoatem din anonimat, iar TU faci diferența schimbându-le povestea vieții lor.”


REALIZARI: 

  • Povestea d-lui Marian Lefter și a fiicei sale a fost publicată și promovată pentru a afla cât mai multă lume și în speranța că îi vom putea găsi un sponsor care să doneze bani pentru tratamentele fetiței.
  • Pe 24.11.2017, cu ajutorul sponsorului nostru, Cofetăria BomBo, am reușit să îi donăm fetiței, suma de 1.000 de lei.
  • Copilul are nevoie de tratament lunar pentru o perioadă îndelungată și vom încerca să îl ajutăm în continuare.
  • În cadrul Galei de Caritate ”Aici pentru TINE” 2018 am reușit să strângem suma necesară transplantului cu celule stem care s-a efectuat pe 4 aprilie în valoare de 7500 de lei.
  • În total, pentru medicamente și intervenții, pentru acest caz s-au adunat 10.000 lei. Mulțumim tuturor celor care au sprijinit și ajutat acest caz!