La sfârșitul anului, contează doar faptele bune

Psihologii avertizează că sfârșitul anului este, pentru mulți oameni, un motiv de depresie. Asta pentru că, în general, oamenii măsoară succesul unui an în banii pe care i-au câștigat, lucrurile pe care le-au cumpărat sau plăcerile pe care și le-au făcut. Însă secretul unui an bun este acela că doar timpul măsurat în fapte bune contează cu adevărat.
De aceea, 2018 a fost un an bun. Lună de lună, sute de familii nevoiașe, din Brașov și împrejurimi, au beneficiat de hrană, dar mai ales de o surpriză frumoasă și de sentimentul că nu sunt uitați de către ceilalți. Copii care nu primesc niciodată desert, bătrâni care nu gustaseră niciodată un iaurt cu fructe, sau adulți care nu auziseră niciodată de suc de rodii, s-au bucurat, în fiecare lună, de un moment de normalitate.
Asta pentru că, de la începutul anului până în prezent, Olympus România a donat, pentru cazurile Asociației ”Aici pentru TINE”, peste 30.000 de iaurturi simple, iaurturi cu fructe și biscuiți, sana, smântână, sucuri naturale de fructe și alte produse, în valoare de aproximativ 2.500 lei.
Alimente care, pentru cei mai mulți dintre noi, sunt banale, pentru persoanele defavorizate sunt delicatese. Așa că bucuria pe care au trăit-o, de fiecare dată când voluntarii asociației le-au adus toate bunătățile de la Olympus, este greu de descris. Mai ales în cazul copiilor.
7.512 iaurturi Stragghisto, 432 de iaurturi Familia Brașoveanu, 2.004 sticle de sana, 1.800 de iaurturi bio, 1.800 cutii de smântână, 2.324 iaurturi grecești cu biscuți și cereale, 361 iaurturi bifidus, 705 iaurturi de băut, 1.929 iaurturi bio 0%, 456 iaurturi de băut cu prune, 456 iaurturi bio vanilie, 456 iaurturi naturale 2%, 1.864 de sticle de suc de morcov și 1.728 de sticle de suc de rodii au făcut din 2018 un an mai ușor pentru cei care o duc foarte greu.
Adina Gal, Președintele Asociației ”Aici pentru TINE”, ne spune cum putem fi mai fericiți, în 2019, fără prea mare efort. ”Dacă ne implicăm și încercăm să facem lumea în care trăim puțin mai bună, dacă nu ne mai concentrăm doar pe nevoile noastre, ci și pe nevoile celor din jur, se întâmplă o minune – și problemele noastre încep să dispară. Cunosc oameni bogați care erau nefericiți și, după ce s-au implicat în activitățile asiciației, s-au simțit pur și simplu mult mai bine. Nici lor nu le venea să creadă că au donat niște bani sau niște cadouri, dar au primit mult mai mult înapoi: liniște sufletească și bucurie. Olympus, spre exemplu, este o companie care a înțeles că a te dezvolta înseamnă a te implica în comunitate. Și noi ne bucurăm mult de ajutorul lor.”
Toți cei care vor să se implice în sprijinirea persoanelor defavorizate din zona Brașovului (și nu numai) pot, oricând, să contribuie cu ajutoare, donații, redirecționarea impozitului pe profit sau ca voluntari în acțiunile Asociației ”Aici pentru TINE”.

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci, sprijină copii, adulți și bătrâni cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.

Este una dintre puținele asociații din țară care furnizează servicii de asistență în comunitate, pentru grupuri marginalizate, cum ar fi mamele maltratate, copiii abandonați, tinerii din familii sărace, cu rezultate deosebite la învățătură, dar și pentru copii sau adulți cu grave probleme medicale.

Asociația ”Aici pentru Tine” este autorizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în conformitate cu prevederile legii 172/2012 și deține un protocol de colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov.

Persoană de contact: Adina Camelia Gal – Șef Serviciu Social Asociația Serviciu in Comunitate ”Aici pentru Tine” , 0726.686.793, contact@asociatiaaicipentrutine.ro, strada 13 Decembrie, nr. 209.

Donații în bani, se pot face în contul Asociației ”Aici pentru Tine”:
RO64 BACX 0000 0010 9580 7001 deschis la Unicredit Țiriac.