You are currently viewing Florin

Florin

Florin este un baiețel minunat, care se luptă, de când s-a născut, cu o boală gravă la rinichi și cu afecțiuni la coloană și șold. După primele săptămâni de viață, petrecute numai în spital, și multe investigații, făcute în acest timp, medicii i-au pus dignosticul – probleme renale și luxație de șold.

Povestea lui Florin a continuat la fel de tragic: în primele 6 luni de viață, deși a făcut tratamente intense cu antibiotice, Florin a suferit numeroase infecții urinare și a fost internat lunar, de câte două ori, în spital, apoi, la doar 9 luni, a suferit prima intervenție chirurgicală, din cauza hidronefrozei.

La vârsta de 2 ani a fost operat, din nou, pentru a i se pune șoldul la loc, iar piciorul stâng i-a fost scurtat cu 4 cm.

La nici 4 ani, după o infecție foarte gravă la rinichi, a fost trimis la București, unde i s-a pus diagnosticul reflux vezico-ureteral bilateral, de gradul 5, și i s-a montat un tub, la rinichiul stâng, pentru a putea elimina urina. De atunci, băiețelul poartă permanent acest tub, care îi este schimbat la fiecare 3 luni, și care îl împiedică să poarte corsetul necesar vindecării coloanei.

Din păcate, problemele grave la rinichi nu sunt doar incomode – Florin trebuie să meargă la școală cu un pampers, în care se scurge urina din tubul pe care îl are montat, ci îi împiedică și dezvoltarea normală.

În ultimii trei ani, băiețelul nu a crescut deloc în greutate sau înălțime, având doar 12 kg, la 11 ani. Iar tratamentul hormonal nu i se poate administra, pentru a nu-i fi afectată și mai mult coloana.

Singura speranță, pentru o viață normală, este, după recomandările medicilor, un tratament în afară, la o clinică din Turcia. Doar că, în momentul de față, epuizați fizic, psihic și financiar, părinții lui Florin nu mai au nici măcar bani pentru internările trimestriale la București, pentru înlocuirea nefrostomei, sau pentru asigurarea alimentelor recomandate de medici.

Tatăl este singurul care are loc de muncă, iar indemnizația de handicap, de la stat, este insuficientă. Așa că, în acest moment, încearcăm să adunăm cât mai mulți bani, pentru transport și tratament la București și pentru o eventuală intervenție în afară.

Se apropie Crăciunul și Florin, care, în ciuda bolii, este un băiețel normal (și foarte inteligent), vreau un cadou – un laptop, cu abonament de internet, și un birou normal, unde să-și facă temele, fără să mai stea, zi de zi, într-o poziție incomodă, la o masă ruptă.

Ajutați-l pe Florin – băiețelul cu rinichiul drept atrofiat și un tub în rinichiul stâng, cu un picior mai scurt și scolioză. Va purta mai ușor povara bolii, dacă va simți că 

este sprijinit de noi toți! Dar din dar se face Rai! Haideți să îl ajutăm pe Florin să își urmeze tratamentul și să le dăruim, lui și părinților lui, o bucurie de Crăciun!

Puteți să faceți donații în contul Asociației ”Aici pentru Tine”, deschis la Unicredit Ţiriac: RO64 BACX 0000 0010 9580 7001.

Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta telefonic, la numărul: 0726.686.793 – Adina Camelia Gal

”Noi îi scoatem din anonimat, iar TU faci diferența, schimbându-le povestea vieții lor.”