You are currently viewing 2.500 Euro pentru terapia lui Simon

2.500 Euro pentru terapia lui Simon

Chiar și cele mai puternice femei au nevoie de ajutor!

Mulțumim sponsorului nostru drag, Irina Palade – jurnalist, și românilor din Germania, care au donat pentru acest caz.

Crina a primit 2500 Euro, pentru terapia lui Simon, care a și început să meargă la terapeut, de 3 ori pe săptămână. Banii strânși îi vor ajunge, deci, pentru 55 de săptămâni (un an si 2 luni).

Vă reamintim povestea Crinei, care are, în continuare, nevoie de ajutor. La doar 32 de ani, spre deosebire de mulți tineri de vârsta ei, crește singură trei copii, dintre care unul cu foarte grave probleme medicale.

Acum 8 ani, Crina a fost părăsită de soțul ei, dată afara din casă și rămasă cu doar câteva haine, pentru ea și cei trei băieți ai ei. Totuși, nu aceasta este cea mai mare problemă a Crinei. Cea mai mare durere din viața ei e că băiatul cel mare, Simon, acum în vârstă de 13 ani, suferă de retard psihic sever, spectru autism infantil.

Dincolo de diagnostic, care, pentru cei mai puțin familiarizați cu termenii medicali, nu transmite prea multe informații, este drama miilor de nopți nedormite, a miilor de crize cu urlete și lovituri, pe care Simon le-a avut și din cauza cărora Crina trebuie să se mute frecvent, vecinii fiind deranjați de gălăgia făcută de băiețel. Mai este și durerea de a-ți vedea copilul adolescent purtând scutece, incapabil să meargă singur la baie sau să vorbească și să mănânce.

Starea lui Simon s-ar putea, totuși, îmbunătăți considerabil, dacă ar putea face terapie, prin metoda ABA (datorită căreia băiețelul a învățat să țină o lingură în mână și să spună când are nevoie la baie). Doar că veniturile familiei (pensia de însoțitor și alocațiile copiilor) nu îi permit Crinei să plătească 2.500 lei pe lună, pentru terapie. Mai ales că, în fiecare lună, trebuie să achite și 1.000 lei, pentru chirie, și aproape 300 lei cheltuieli de întreținere.

O mamă foarte curajoasă, care se sacrifică permanent pentru copiii ei, fără să ceară nimic pentru ea sau fără să-și ia o zi de vacanță, are nevoie de ajutorul nostru. Și fiecare donație, oricât de mică, este importantă.

Cei care vor, pot dona și scutece sau detergenți (Simon își murdărește frecvent hainele) sau pot achita facturile. Însă, cel mai important este să reușim să strângem bani măcar pentru câve luni de terapie, pentru Simon.

De aceea, vă rugăm să faceți donații în contul Asociației ”Aici pentru Tine”, deschis la Unicredit Ţiriac: RO64 BACX 0000 0010 9580 7001 sau direct pe site, apăsând butonul DONEAZĂ!

Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta telefonic, la numărul: 0726.686.793 – Adina Gal, președinte Asociația ”Aici pentru Tine”.

 

”Noi îi scoatem din anonimat, iar TU faci diferența, schimbându-le povestea vieții lor.”