Am plătit operația și medicamentele pentru Roxana

Un suflet lovit de boală, sărăcie și suferință!

De cele mai multe ori viața nu anunță, iar suferința, necazul, durerea, problemele, lovesc fulgerător. Așa s-a întâmplat și în cazul Roxanei Muntean, o tânără în vârstă de 25 de ani din Codlea, județul Brașov. Un suflet aparte, o fată frumoasă căreia viața i-a rezervat altceva decât un trai normal. În urmă cu câteva luni, reprezentanții Asociației ”Aici pentru Tine” din Brașov, au cunoscut-o pe Roxana într-un apartement mic, modest și… închiriat, acolo unde locuiește în prezent alături de mama, fratele și sora ei.

Poate vă întrebați de ce locuiesc în chirie, dar unde este tatăl fetei? Ei bine, tot în urmă cu câteva luni, Roxana și-a luat familia și s-au mutat din casa lor, unde locuiau împreună cu tatăl. Roxana ne-a povestit că toate astea  se întâmplau din cauza faptului că de mai bine de cinci ani, scandalurile se țineau lanț în familia Muntean, iar în ultima perioadă, bărbatul și-a amenințat că își omoară familia. Ba mai mult, a existat și o tentativă în acest sens.

Deși s-au mutat în chirie, cei patru (Roxana, sora, fratele și mama) se întrețin foarte greu și asta pentru că nu lucrează decât sora Roxanei, dar și prietenul ei, care o ajută cu bani. Este mult prea puțin, însă, în condițiile în care această familie a fost lovită și de boală. În urmă cu doi ani, în 2015, Roxana a aflat că suferă de o boală gravă, endometrioza. Atunci a suferit și prima intervenție chirurgicală.

Investigațiile medicale de amploare, tratamentul medical avansat, dar și alimentația, sunt toate foarte costisitoare. Problemele medicale ale Roxanei s-au extins rapid, iar acum i-au fost afectați rinichii, plămânii și nu numai. A fost plecată în Franța, unde a suferit alte două operații. Nu a fost suficient, însă, pentru a vindeca această boală gravă.

Roxana are nevoie de un regim alimentar foarte strict, fără gluten, fără lactate, fără zahăr și nu numai. Toate astea în condițiile în care, acasă, nu au nici măcar un aragaz unde să își poată face de mâncare.

REALIZĂRI:

• Am reușit să îi plătim operația de închidere de colostomă, la Spitalul Sf.Constantin, în valoare de 1000 Euro;
  • Am reușit să îi facem rost de medicamente costisitoare ce nu pot fi găsite în România (Ex: costul unei injecții se ridică la aproximativ 900 lei);
  • Am reușit să promovăm acest caz medical pentru a putea obține sprijin și finanțare și din partea altor persoane;
  • Am oferit consiliere permanentă și sprijin în găsirea celor mai bune soluții.

Donații pot fi făcute, în continuare, pentru roxana, în contul Asociației ”Aici pentru Tine”: RO64 BACX 0000 0010 9580 7001 deschis la Unicredit Țiriac.

Puteți să o contactați direct pe Roxana, pentru a afla mai multe detalii, la numărul de telefon: 0743 571 239.

Povestea Roxanei

395095_185497364920303_1085677949_n

Roxana Muntean este din Codlea, are 27 de ani, și suferă de o boală foarte grea, endometrioză.

În 2017 ne-a scris să o ajutăm: ”Trebuie să fac o operație deosebit de gravă, chiar medicul care mă operează mi-a spus că situația mea e catastrofică și trebuie să mă operez cât de curând posibil. Am multiple focare tumetriozice, aderențe, noduli recto-vaginali, o să am nevoie de rezecție de rect, de 10 cm din colon, amputație de vagin și scoaterea unui rinichi, din păcate. Asta mi-a spus acum câteva zile. Că sunt aproape siguri că mi-am pierdut deja rinichiul. Iar asta înseamnă că după prima operație, la scurt timp mă transferă în alt spital unde îmi vor scoate rinichiul.

Din păcate și costurile intervenției se ridică, mai mult decât m-am așteptat, dar sper că voi reuși cu ajutorul oamenilor. Până acum am ajuns abia la 3.000 de euro. Costurile se ridică la aproximativ 7.000 de euro, asta dacă nu vor exista complicații după operații. Am dureri zilnice, nu pot să fac prea multe. Este o boală rară.”

ACTE MEDICALE: