Săptămâna fructelor și legumelor donate

Două școli, două grădinițe și un liceu, din Brașov, s-au implicat, în perioada 19 – 23 noiebrie, în campania de colectare de legume și fructe, pentru persoanele defavorizate, organizată de Asociația ”Aici pentru TINE”.

În cadrul campaniei, s-au strâns peste 1.000 kg de fructe și legume, care au ajuns la familiile defavorizate din Brașov și împrejurimi și la copiii din Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet, cu ajutorul tuturor elevilor, părinților și profesorilor implicați.

Chiar dacă principalii beneficiari au fost copiii, bătrânii și adulții aflați în nevoie, ideea campaniei a fost și aceea de a-i ajuta pe elevi să se implice în acțiuni umanitare, pentru a-și dezvolta empatia și pentru a înțelege mai bine problemele societății în care trăiesc. Iar mulți dintre ei, din clasele mai mari, și-au dorit nu doar să doneze alimente, ci să participe și la distribuirea pachetelor, împreună cu voluntarii asociației.

Pe lângă elevii și profesorii de la Liceul Mircea Cristea, Școla Gimnazială Nr. 30, Școala Gimnazială Nr.14, Grădinița cu program prelungit Nr.3 și Școala Gimnazială Nr.33, în campanie s-a implicat și firma Agroindustriala Fortuna S.A., din Brașov, care a donat 500 kg de mere.

Toate pachetele au ajuns la oamenii nevoiași, care sunt în grija asociației, ca și anul trecut. Este a doua când organizăm această campanie, tot în postul Crăciunului, pentru a le veni în ajutor familiilor sărace, pentru care perioada iernii nu e ușor de trecut. Ne încălzim și pentru campania Împreună de Sărbători, în care strângem și haine, încălțăminte, cărți și multe alte cadouri, pe lângă alimente. Ne bucurăm mult de sprijinul instituțiilor de învățământ implicate și, mai ales, de entuziasmul copiilor și adolescenților care donează alimente și chiar participă, alături de noi, la împărțirea pachetelor”, declară Președintele Asociației ”Aici pentru TINE”, Adina Gal.

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci, sprijină copii, adulți și bătrâni cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.

Este una dintre puținele asociații din țară care furnizează servicii de asistență în comunitate, pentru grupuri marginalizate, cum ar fi mamele maltratate, copiii abandonați, tinerii din familii sărace, cu rezultate deosebite la învățătură, dar și pentru copii sau adulți cu grave probleme medicale.

Asociația ”Aici pentru Tine” este autorizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în conformitate cu prevederile legii 172/2012 și deține un protocol de colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov.

Persoană de contact: Adina Camelia Gal – Șef Serviciu Social Asociația Serviciu in

Comunitate ”Aici pentru Tine” , 0726.686.793, contact@asociatiaaicipentrutine.ro, strada 13 Decembrie, nr. 209.

Donații în bani, se pot face în contul Asociației ”Aici pentru Tine”:
RO64 BACX 0000 0010 9580 7001 deschis la Unicredit Țiriac.