Programul Psiho-educativ

Am început ședințele psiho-educative cu primul grup de copii!

Șansa la o viață echilibrată, pentru copiii din medii defavorizate

La sfârșitul anului 2018 am început primele cursuri de dezvoltare personală, pentru copiii incluși în programul psiho-educativ dezvoltat de Asociația ”Aici pentru TINE”. Prima grupă este formată din 6 copii, cu vârsta între 8 și 10 ani, urmând ca în perioada imediat următoare să fie creată o a doua grupă, pentru cei cu vârsta între 10 și 13 ani.

Mulțumim, în primul rând, domnului psiholog clinician Zamfir Ion, care este alături de copii, trup și suflet, ajutându-i, la fiecare curs, să-și dezvolte abilitățile, să aibă o atitudine pozitivă și deschisă față de oameni, să fie empatici și altruiști, să se adapteze, să se stimeze și să rezolve problemele de comportament.

Șansa unei astfel de terapii, pentru copiii din medi defavorizate, este întâlnită foarte rar în societate, pentru că sedințele la psiholog sunt, în general, un privilegiu al celor care au suficiente resurse materiale. De aceea, am creat acest atelier de formare și de dezvoltare a abilităților de viață pentru a-i ajuta pe copiii și adolescenții din medii defavorizate să se integreze ulterior în societate și să ducă o viața echilibrată, evitând relațiile sexuale timpurii și ocazionale, sarcinile nedorite, infectările cu HIV/SIDA sau alte boli cu transmitere sexuală, abuzurile și consumul de droguri.

Fiecare modul durează 6 luni (pentru fiecare grupă de vârstă) și cuprinde ședințe săptămânale, a câte două ore, care constau în activități de învățare, prin metode alternative, multe jocuri și exerciții practice, jocuri de rol, discuții pe temele de interes general, prezentări și filmulețe motivaționale. Toate evaluările sunt făcute având la bază teste neuropsihologice omologate, cuprinse în Bateria de evaluare a abilităților cognitive NEPSY 3-12 ani.

Copiii aceștia merită șansa de a evolua la fel ca și ceilalți, de a-și rezolva problemele emoționale. Lipsa de încredere, lipsa de afecțiune, lipsa respectului de sine sunt probleme mai mari decât lipsa banilor, a alimentelor sau a hainelor. Vrem să-i ajutăm pe acești copii să ducă o viață frumoasă, pe termen lung. Vrem să le dăm încredere că se vor descurca în viață, că vor putea avea familii normale și vor putea fi de ajutor societății, că nu sunt victime, ci persoane puternice, care vor reuși.

Mulțumim mult sponsorilor noștri: Promedivet, Conex Distribution S.A.și Asociației de Servicii Sociale SCUT!

Dacă vrei să contribui la dezvoltarea acestui program, pentru ca în el să fie incluși cât mai mulți copii și adolescenți, te rugăm să donezi în contul asociației: RO64 BACX 0000 0010 9580 7001, deschis la Unicredit Ţiriac.

Pentru mai multe informaţii, ne poţi contacta telefonic, la numărul: 0726.686.793 – Adina Gal, președinte Asociația ”Aici pentru Tine”.