Asociația noastră și-a propus să ajute diferite grupuri sau persoane aflate în dificultate. Nu este un drum ușor, dar totul devine mai clar atunci când ai sprijin din partea profesioniștilor și ajutor financiar. Din acest motiv, Erasmus+ a devenit un partener pe care ne putem baza.

Mai întâi, am participat la mai multe sesiuni de instruire și am învățat cum se derulează un proiect Erasmus+. Am avut reprezentanți la proiectele din țară, dar și la cele din Polonia, Turcia, Serbia, Germania sau Slovenia. Așa am ajuns să concretizăm două proiecte care se află aproape de etapa de finanțare.

Prin primul proiect vom încerca să îi ajutăm pe tinerii între 13 și 18 ani din medii defavorizate să evite consumul de droguri. Se numește ,, Step Back from the Edge,, și se desprinde din Axa K0105, dedicată adolescenților și tinerilor aflați între 13 și 30 de ani, dar și schimburilor de lucrători tineri.

Al doilea proiect are ca obiectiv principal integrarea persoanelor cu dizabilități motrice minore și medii în societate. E important de știut că programul îi ajută și pe liderii tineri care au mai puțin de un an de experiența în mediul întrajutorării sociale.

Iar drumul nostru, la pas cu Erasmus+ nu se oprește aici.

Intenționăm să ne acredităm ESC – European Solidarity Corp și astfel vom avea ocazia prețioasă de a trimite și de a primi voluntari la orice organizație acreditată din lume.În plus, ne dorim ca până în 2020 să aplicăm pentru încă 3-4 proiecte și sperăm să aducem la noi 4 voluntari cu experiență.

“Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, aproximează 4 milioane de beneficiari și se va derula până în 2020. Programul Erasmus+ are o largă aplicabilitate. Printre beneficii se numără :

Acces la educație de calitate, gratuită
Crearea de noi relații atât profesional dar și personal
Noi oportunități de dezvoltare persoanală
Posibilități de călătorie gratuite Schimb intercultural