Proiecte în derulare

Atelierul de Formare și de Dezvoltarea Abilităților de Viață pentru copii din familii sărace

Cele mai mari probleme ale copiilor care provin din medii defavorizate sunt cele emoționale.

Lipsa de încredere, lipsa de afecțiune, lipsa respectului de sine sunt probleme mai mari decât lipsa banilor, a alimentelor sau a hainelor. Vrem să-i ajutăm pe acești copii să ducă o viață frumoasă, pe termen lung. Vrem să le dăm încredere că se vor descurca în viață, că vor putea avea familii normale și vor putea fi de ajutor societății, că nu sunt victime, ci persoane puternice, care vor reuși. Terapeutul asociației va ține, cu fiecare copil, 24 de cursuri, a câte două ore, care vor consta în activități de învățare, prin metode alternative, multe jocuri și exerciții practice, jocuri de rol, discuții pe temele de interes general, prezentări și filmulețe motivaționale.

Împreună de Sărbători

În fiecare an, de Sărbători, cu donațiile primite, reușim să oferim sute de pachete cu haine, alimente, încălțăminte, cărți și jucării, pentru oameni fără adăpost, familii nevoiașe, bătrâni singuri și copii din centre de plasament.

În cifre, doar în campania din 2017, s-au strâns aproximativ două tone de articole de îmbrăcăminte, peste 17 tone de lemne, sute de plase și cutii cu cadouri pentru cei mici, dar și aproape două tone de produse alimentare, perisabile și neperisabile.

Centrul de zi

Copiii din centrele de plasament sunt total nepregătiți pentru viață, atunci când părăsesc centrul. În Brașov, nu există niciun centru care să îi învețe pe tinerii fără familie cum să trăiască în societate. Este extrem de necesar un centru în care acești tineri să poată învăța cum să se gospodărească – cum se face curățenie, cum se spălă, cum se prepară hrana, dar și diverse activități utile – grădinărit, activități meșteșugărești, tâmplărie etc. În plus, este necesar să existe un loc în care acești tineri să se întâlnească și în care să se simtă sprijiniți. Centrul de Zi ar urma să fie construit în Brașov, sau în apropierea orașului, pe un teren de aproximativ 500 – 1000 mp, unde să fie oferită, zilnic, o masă caldă și să fie desfășurate activități și cursuri practice, necesare integrării tinerilor în societate.