Tineri din familii defavorizate

Obiectivul nostru este ca fiecare tânăr care împlinește vârsta de 18 ani, să fi avut până la acel moment experiențele necesare de dezvoltare pentru a putea fi independent. Noi le oferim oportunitatea de a învăța și a se dezvolta trup, minte și suflet prin educație non-formală/educație pentru viață în cadrul programului nostru psiho-educativ. Până acum am implicat peste 600 de copii în activități educativ-recreative precum excursii, ieșiri în natură, educație financiară, cursuri de limbi străine, șah, înot și altele.

Bătrâni fără ajutor

Noi, cei de la Aici pentru Tine ne îngrijim bătrânii, oamenii care ne-au dat privilegiul de a fi acum aici și de a crea viitorul. Până acum am colaborat cu mai multe centre pentru persoane vârstnice precum Căminul de Bătrâni Bluemenau din Brașov, Căminul Christiana / Teofil Mija din Sacele, Căminul de Bătrâni Papisante din Tărlungeni sau Căminul de Batrani Zenobia din Targu Secuiesc.

Pentru a-i include pe vârstnici în viețile noastre, am demarat campania „Bunic de împrumut”, în cadrul căruia persoanele din azile de bătrâni s-au întâlnit cu copiii din centre de plasament, au petrecut timp împreună și au schimbat gânduri, au simțit grija reciprocă și au avut parte de momente memorabile împreună într-o atmosferă familială.

Persoane cu sau fără
venituri și defavorizate

Mulți dintre oamenii pe care îi ajutăm se confruntă cu lipsuri materiale care le fac traiul de zi cu zi anevoios și incert. Noi, cei de la Aici pentru Tine, le oferim nu doar sprijin material ci și sufletesc prin mentorat, consiliere și activități recreativ-educative cu scopul  prevenției și ameliorării sărăciei și a comportamentelor indezirabile. Pregătindu-i pe acești oameni atât din punct de vedere vocațional cât și emoțional, îi ajutăm să își consolideze  încrederea în sine, să realizeze că sunt unici, că dețin valențe despre care nu știau până acum, și că pot să își depășească per ansamblu condiția.

OAMENI FĂRĂ ADĂPOST

Ca orice oraș și Brașovul găzduiește un grup vulnerabil de oameni fără locuință, oameni pe care îi vedem mereu pe străzi, pe care ne dorim să îi ajutăm și nu știm întotdeauna cum. Noi îi sprijinim. Noi i-am cunoscut, am organizat întâlniri cu ei, oferindu-le hrană, îmbrăcăminte și alte lucruri necesare. De asemenea le oferim consiliere și îi direcționăm spre servicii care li se adresează și care îi pot sprijini.

Familii marginalizate și în risc de excluziune socială

Tratăm fiecare persoană cu multă grijă, căldură și încercăm să îi indrumam pe o cărare bună, pentru a le deschide orizonturile, pentru a le ajuta să privească cu optimism către viitor printr-o educație holistică, formând omul trup, minte și spirit. Multe dintre familiile marginalizate pe care le ajutăm și-au găsit echilibrul interior și au beneficiat de o reinserție socială, văzându-și copiii crescând frumos în cadrul asociației noastre și devenind parte din familia Aici pentru Tine.

Victime (copii și adulți) ale violenței domestice

Oamenii care suferă în urma violenței domestice sunt numeroși și, de multe ori, neobservați. Emoțiile negative provocate de această problemă, frica și neajutorarea, nasc traume care împiedică dezvoltarea victimelor. Uneori se întâmplă ca „agresiunea să nască agresiune”. Acești oameni dezvoltă comportamente indezirabile ca urmă a traumelor lor (deznădejde, izolare sau violență), iar noi încercăm să îi ajutăm, oferindu-le grijă, sentimentul de protecție și sprijin emoțional. Până acum am avut rezultate excelente în integrarea acestor oameni în societate și restabilirea încrederii lor în sine. I-am primit în familia noastră, unora le-am oferit locuri de muncă și ajutor material, astfel schimbându-le viața.

PĂRINȚI ȘI ADULȚI AFLAȚI ÎN DIFICULTATE / CU ADICȚII (ALCOOL, STUPEFIANTE, ETC)

Adeseori problemele materiale și excluziunea socială nasc dependențe care afectează grav viața de familie a unor grupuri vulnerabile. Noi îi sprijinim pentru a își învinge viciile, le oferim copiilor lor  un mediu familial și experiențe educativ-recreative care să îi ajute să depășească greutățile de acasă și să ajungă adulți responsabili.

Tineri fără pregătire și locuri de muncă

Considerăm că bunăstarea noastră, a tuturor constă în bunăstarea tinerilor. Aceștia urmează să modeleze societate în care trăim și, pentru aceasta, au nevoie de exemple demne de urmat și de o educație care să îi pregătească pentru viață, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Acestor tineri le oferim servicii de educație non-formală care le dezvoltă competențe, consiliere psihologice și vocațională

Abilitatea de a ne dezvolta, de a ne depăși condiția și posibilitatea de a dobândi o viață împlinită constă în a ne găsi echilibrul interior. Multe persoane atât din medii sărace cât și din cele bogate se confruntă cu depresia și cu deznădejdea. În cadrul centrului ne dorim să unim cele două lumi, conștientizăm lumea din jur despre faptul că suntem cu toții oameni. Cu toții avem sentimente, nevoi și aspirații și cu toții ne bucurăm când primim ajutor și afecțiune. Oamenilor care sunt pe cale să cadă în deznădejde le oferim consiliere emoțională și îi implicăm în activitățile noastre formative care le vor reda încrederea în sine și optimismul.

Persoane cu dezechilibre emoționale

copii din centre de plasament

Primii doi ani din activitatea noastră au fost axați pe sprijinirea copiilor din centre de plasament precum Centrul de Plasament Magura din Codlea, Centrul de copii abandonati ” Casa Ioana” din Rupea, Centrul de copii abandonați din Tarlungeni în colaborare cu Direcția de Protecția Copilului Brașov. Până acum am oferit experiențe memorabile de educație non-formală pentru peste 150 de copiii privați de o familie care să le ofere afecțiunea de care fiecare copil se bucură, sfaturi părintești sau cu nevoi materiale de bază serioase. activități cu

Pentru a afla mai multe despre oamenii ajutați de asociație accesați secțiunile Campanii și Blog pentru a îi cunoaște și pentru a realiza cât de mult au nevoie de ajutorul nostru.