MII DE PACHETE CU IAURTURI, DISTRIBUITE NEVOIAȘILOR DIN JUDEȚUL BRAȘOV!

Peste 6.600 de cutii cu iaurt au fost împachetate și distribuite nevoiașilor din județul Brașov. Astfel că nu doar beneficiarii Asociației au primit produse lactate, ci și beneficiarii a patru centre pentru persoane cu diferite nevoi.

Predominant au fost căminele de bătrâni, dar și copiii. Printre centrele beneficiare, putem menționa, Centrul pentru bărâni Casa Daniel, din Săcele, Centrul de bătrâni Teofil Mija, Săcele, Centrul de Bătrâni Blumenau, din Brașov. De asemenea, la Tărlungeni am ajuns la Creșa de copii defavorizați.

Nu în ultimul rând, beneficiarii Asociației, din Brașov, Săcele, Tărlungeni și Apața, au primit produse lactate de la sponsorul nostru Olympus România, căruia îi mulțumim foarte mult!

DE 8 MARTIE, ÎN VIZITĂ LA CĂMINELE DE BĂTRÂNI!

Și noi am întâmpinat primăvara cu momente frumoase. De 8 martie, am fost în vizită la căminul de bătrâni “Teofil Mija” din Săcele și la căminul “Papi Sante” din Tărlungeni. Mulțumim sponsorului nostru Hotel Aro Palace Brasov și direct, doamnei Tibeică Daniela, director general, pentru împărțirea pachetelor.

Am fost vizită și la căminele pentru persoane vârstnice din Brașov și Săcele Acțiunile noastre de donații continuă aproape în fiecare zi. Sucurile naturale de la Olympus au ajuns și la cei mai în vârstă.

Astăzi am fost și la Centrul pentru persoane vârstnice din cartierul Noua, acolo unde voluntarii Asociației au distribuit sucuri naturale de la Olympus Romania. Mulțumim tare mult sponsorului nostru!

Cu sucuri naturale de la Olympus Romania, am ajuns și la centrul pentru persoane vârstnice, de la Săcele. Mulțumim pentru sprijin sponsorului nostru!

AM RELUAT ACȚIUNILE DE DONAȚII CU APROAPE
O TONĂ DE CARTOFI, PÂINE ȘI PRODUSE LACTATE!

La scurt timp după Gala de caritate ”Aici pentru Tine”, organizată de Asociația noastră, am reluat acțiunile de donații către beneficiari și nu numai.

Aproape o tonă de cartofi, produse lactate de la Covalact De Tara, dar și pâine proaspătă de la Brutăria Două Mâini, au fost pregătite pentru cei nevoiași.

Mașinile încărcate cu donații, s-au deplasat la Săcele, la centrul de vârstnici Teofil Mija, la beneficiarii din zonă, la Târlungeni și Brașov.

2018 ÎNCEPE CU ACȚIUNI DE DONAȚII!

Anul 2018 a început pentru reprezentanții Asociației ”Aici pentru Tine”, cu acțiuni de donații.

Cu sprijinul Olympus România, care ne-a donat sute de sticle de suc natural, am început noile acțiuni. În acest mod, promovăm și un stil de viață sănătos.

De asemenea, pachete cu cadouri, haine, dar și alimente au fost donate către beneficiari ai Asociației, dar și către nevoiași din împrejurimile Brașovului.

ZECI DE COPII S-AU BUCURAT DE O ZI SPECIALĂ LA ZAO PLANET!

Zeci de copii s-au bucurat de o zi specială la Zao Planet

Înainte de sărbători, am adus zâmbete pe fețele copiilor. Aproximativ 70 de copii din Brașov și Apața, s-au bucurat de o zi specială la Zao Planet Official. Cei mici au primit o gustare de la Lux Divina și prăjituri delicioase de la Băcănia Mea.

Mulțumim Zao Planet Official, Bacania Mea, Lux Divina Centru de Evenimente

„CULTURA NE FACE MARI! LA PAS PRIN ȚARA BÂRSEI” –
UNUL DINTRE PROIECTELE PROPUSE PENTRU 2018!

Pentru anul 2018, Asociația ”Aici pentru Tine” își propune realizarea unui proiect cultural de mare anvergură, ce ajută la integrarea copiilor în societate. Beneficiarii sunt atât copii din centrele de plasament, cât și copii din medii defavorizate. Proiectul ”CULTURA NE FACE MARI! LA PAS PRIN ȚARA B RSEI”, se va desfășura în Județul Brașov. Majoritatea activităților propuse se vor derula în Brașov, Bran, Râșnov, Hălchiu și Crizbav.

Prin obiectivele stabilite și planul de activitate propus, proiectul vizează ca și principal grup țintă copii și tinerii defavorizați, cu nevoi speciale, care trăiesc în medii instituționalizate și au vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. În aceeași măsură, prin natura și unicitatea proiectului, dorim să creăm o punte de legătură între acest grup țintă principal și comunitate, prin cultură. Proiectul va genera efecte benefice pe termen lung şi la nivelul comunităților din care acești copii provin.

Grupul ţintă vizat prin implementarea proiectului include şi o componentă instituţională, reprezentată atât de organizaţia parteneră, cât și de restul instituțiilor și organizațiilor de drept public sau privat care vor avea ocazia de a-şi consolida relaţiile de colaborare şi de a stabili mecanisme eficiente de lucru în vederea susţinerii unor noi inițiative comune, care să promoveze și să crească gradul de utilizare al culturii ca instrument de implicare socială.

Proiectul ”CULTURA NE FACE MARI! LA PAS PRIN ȚARA BÂRSEI”, se adresează în mod direct domeniului de promovare a culturii ca mijloc pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor defavorizați, instituționalizați și aflați în centre de plasament și a celor cu nevoi speciale. Astfel, contextul analizat vizează pe de o parte situația la nivelul județului nostru a copiilor și tinerilor din această categorie socială și, pe de altă parte, oferta culturală care se îndreaptă către aceștia cu scopul implicării lor și facilitării incluziunii lor sociale.

DONAȚII PENTRU CENTRUL PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI DE LA TIMIȘUL DE SUS!

Astăzi am fost la Centrul pentru persoane adulte cu dizabilități de la Timișul de Sus, județul Brașov.

Cu ajutorul oamenilor și al sponsorilor, am donat peste 200 de pachete cu șervețele umede și câțiva saci cu haine.

Împreună facem fapte bune.

CU PUȚIN CÂTE PUȚIN CONSTRUIM O LOCUINȚĂ NOUĂ
PENTRU O FAMILIE NEVOIAȘĂ!

Povestea:
De mai bine de câteva săptămâni un nou caz social a intrat în atenția Asociației ”Aici pentru Tine”. Viața a încercat greu o familie din Brașov, formată din trei membri, o mamă și doi copii.

O mamă pensionară, bolnavă, o fiică tânără, dar oarbă și bolnavă de epilepsie și un băiat major, care a fost și el bolnav, dar recent s-a angajat ca să își ajute familia cu toate puterile. Cei trei locuiesc într-o cameră, cu baie și bucătărie, însă condițiile sunt improprii pentru locuit. Nu există apă curentă, gaz sau curent electric. Cu siguranță este greu de imaginat un astfel de scenariu, dar aceasta este realitatea. Sunt oameni, oameni care au nevoie de ajutor. Oameni care nu au îndrăznit să ceară. Reprezentanții Asociației ”Aici pentru Tine” s-au mobilizat și au căutat instalatori care să ajute această familie cu apa curentă și gazul. Au căutat sponsori pentru materiale de construcții și oameni care să lucreze gratuit pentru a ajuta această familie. Iar oamenii cu suflet mare nu au întârziat să apară, iar pentru asta le mulțumim.

Am reușit să obținem câteva donații, iar lucrările de renovare a locuinței au început deja. Mai este nevoie însă de sprijin financiar sau cu materiale de construcții pentru a realiza bucătăria, pentru a moderniza camera și pentru a trage din nou curentul electric. Orice donație este bine venită. Vă mulțumim!

realizări:

• Am reușit  renovarea locuinței cu repararea instalației sanitare și apă. Mulțumim instalatorului.
  • S-a curățat molozul și igrasia.
  • S-au curățat pereții, s-a tencuit și s-a pus gresie și faianță. Mulțumim zugravilor cu suflet mare!
  • S-au adus materiale de construcții de la sponsorul nostru Nym House Residence căruia îi mulțumim.
  • S-au adus obiecte de mobilier și electrocasnice.
  • S-a pus geam termopan la baie.
  • Am oferit consiliere permanentă și sprijin în găsirea celor mai bune soluții.

Urmează:

• Repararea și rebranșarea instalației de electricitate.
  • Continuarea lucrărilor de modernizare în restul casei.
  • Mobilarea și utilarea locuinței cu alte necesități.
  • Instalarea rețelei de gaz.

ÎMPREUNĂ AJUTĂM LA REINTEGRAREA ÎN SOCIETATE A
UNEI TINERE CE ARE NEVOIE DE AJUTOR!

Asociația ”Aici pentru Tine” a cunoscut povestea dramatică a unei tinere de etnie rromă, victimă a violenței domestice. Disperarea, dacă putem spune așa, a împins-o la gesturi extreme, iar în 2013 a fost condamnată pentru omor calificat. Mai exact, femeia și-a omorât bărbatul din cauză că nu mai suporta bătaia și chinurile asupra ei și asupra copiilor, așa cum a declarat chiar ea.

Elisabeta Căldărar a ales să discute public cu realizatorii emisiunii ”Recurs la morală” de la Televiziunea Română. Femeia spune că a avut o copilărie chinuită, a crescut la orfelinat, fără mamă și fără tată.

Tânăra, în vârstă de 38 de ani, este acum închisă la Penitenciarul Târgșor. A primit doar 7 ani de închisoare pentru că și-a recunoscut fapta și pentru sinceritatea cu care a povestit în fața anchetatorilor, iar din cercetările autorităților a reieșit întocmai cele spuse. Anul acesta este propusă pentru eliberare.

UN MICROBUZ PENTRU EI! „AU NEVOIE DE NOI!
DRAGOSTE PENTRU COPIII ABANDONAȚI”!

Asociația ”Aici pentru Tine” Brașov, lansează Campania ”Au nevoie de noi! Dragoste pentru copiii abandonați”, prin care se vor strânge fonduri pentru achiziționarea unui microbuz, folosit în cadrul programelor sociale pentru copiii din centrele de plasament.

Activitățile noastre sunt însă îngreunate din lipsa unui mijloc de transport. Centrele de plasament se află la distanțe de câțiva zeci de kilometri, față de oraș, iar costurile, pentru a asigura transportul pentru diferite activități, sunt mult prea mari.

Asociația ”Aici pentru Tine” Brașov, strânge bani pentru achiziționarea unui microbuz nou sau second-hand, pentru a putea organiza în continuare activități din ce în ce mai diverse pentru copiii din centrele de plasament. Este important să ajutăm împreună la integrarea în societate a acestor copii, iar pentru asta vă mulțumim că ne sprijiniți în campania noastră!

ÎN VIZITĂ LA CĂMINUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DIN CARTIERUL NOUA!

Deși Campania noastră de Sărbători ”Împreună de Sărbători” s-a terminat pe 16 decembrie, iar imediat după au avut loc acțiunile de distribuire a donațiilor, noi nu am luat vacanță și am continuat să facem fapte bune. Cofetăria Bombo și Cofetăria Saray ne-au donat zeci de cozonaci și lăzi pline de prăjituri.

Am mers la Centrul de plasament ”Măgura”, din Codlea, acolo unde zeci de copii ne-au așteptat cu brațele deschise. Am povestit, ne-am jucat împreună și i-am îndulcit cu prăjituri delicioase oferite de sponsorii noștri, cărora le mulțumim.

Nu în ultimul rând, i-am vizitat pe copiii de la Centrul de plasament din Tărlungeni, ”Casa Lizuca” și ”Casa Patrocle”, dar și pe cei de la Centrul rezidențial pentru tineri din Tărlungeni.

DISTRACȚIE LA ZAO PLANET! ZÂMBETE PE FEȚELE A ZECI DE COPII DIN APAȚA!

Timp de câteva ore, distracția s-a dezlănțuit alături de personaje de poveste, la Zao Planet. Mickey Mouse, Elsa din Frozen, dar și Mica Sirenă, i-au adus pe copii într-o lume de basm, iar împreună s-au jucat și au organizat concursuri, copiii fiind premiați cu jucării.

Și pentru ca energia copiilor să nu se piardă, cu toții au făcut o scurtă pauză de masă. Desertul a fost asigurat cu ajutorul celor de la Cofetăria Saray.

Le mulțumim pentru susținere celor de la: Zao Planet, Cofetăria Saray, Pro Soft, Cofetăria BomBo.

PREGĂTIRE PROFESIONALĂ ȘI OFERIREA UNUI LOC DE MUNCĂ PENTRU COPIiI DE LA ”CASA IOANA”, RUPEA!

Așa cum ne-am propus încă de la înființarea Asociației, sprijinim tinerii în procesul lor de dezvoltare profesională și ne implicăm pentru viitorul acestora.

În acest sens, Asociația ”Aici pentru Tine”, a început primul proiect de dezvoltare, împreună cu ”PhotoHotel”. Aceștia vor asigura unui grup de copii, de la ”Casa Ioana” din Rupea, cursuri de fotograf și animator, cu posibilitatea de angajare la finalizarea acestora.

De asemenea, în cadrul ”Săptămânii Altfel”, copiii de la ”Casa Ioana” din Rupea, au vizitat sediul Airbus Helicopters.

HAINE, ÎNCĂLȚĂMINTE, PĂTURI, ȘI NU NUMAI, PENTRU
COPIII CU DIZABILITĂȚI DE LA BRĂDET!

Reprezentanții Asociației ”Aici pentru Tine” din Brașov, nu au putut rămâne indiferenți la tragedia care s-a abătut asupra Centrului de copii de la Brădet.

Astfel, zeci de kilograme de haine noi, dar și provenite din donații, încălțăminte, lenjerii de pat, pături, covoare și jucării, toate ambalate în saci și cutii au fost încărcate într-un minibus și transportate astăzi la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă de la Brădet.

Le mulțumim pentru ajutor tuturor sponsorilor noștrii care se implică frecvent și ne ajută spre a ne îndeplinii misiunea.

Cabine de duș pentru bătrâni și copii

O nouă faptă bună, dusă la îndeplinire cu succes!

Pensiunea Memo Brasov Official, cu ajutorul DGASPC Brașov și Asociatia Aici Pentru Tine, a donat 13 cabine de duș pentru Complexul de servicii Victoria. Acesta asigură servicii de tip rezidențial atât pentru persoane vârstnice, cât și pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani (26 de ani).

În componența Complexului intră Căminul pentru Persoane Vârstnice „Castanul“ și Centrul de Plasament”Azur”.

#brasov #dgaspc #victoria #copii  #varstnici #donatii#aicipentrutine