Solidaritate materială și psihologică pentru traversarea perioadei post-pandemie

Grupurile defavorizate resimt efectul pandemiei de Corona Virus într-un mod acut. Oamenii trăiesc „de pe o zi pe
alta”, unii dintre ei au rămas făra mâncare și și-au pierdut locurile de muncă în urma disponibilizărilor masive
realizate de companiile din industrie. Măsuri de protectie anti-Covid-19 au condus la imposibilitatea de a desfasura
munci ziliere. În aceste condiții, anxietatea generată de fluxul de informații exagerat din media conduce la stări de
depresie, atacuri de panică, deteriorarea relațiilor din cadrul familiei. Proiectul își propune să îmbunătățească
condițiile de viață a 300 de benefiia din Tărlungeni, Budila și Brașov. Cu ajutorul voluntarilor organizației, peste
1000 de pachete de mâncare, produse de igienă, igienizante pentru mâini și materiale sanitare de protecție (300 de
pachete) merg la familiile care sunt în situație de risc. Cei cinci voluntari se vor deplasa la domiciliul beneficiarilor și
vor împarti pachete împreună cu flyere de conștientizare cu privire la evitarea infectării cu Covid-19. Asistența
psihologică va fi realizata pentru persoanele aflate in situatii de criza, abuzate, de către psihologul organizației.
Ședințele vor avea loc de două ori pe săptămână, vor fi organizate atât în grup, cât și individual, vor lua loc în spațiul
exterior și vor implica aproximativ 50 de beneficiari.
Activitățile vor fi parcurse in scopul creșterii rezilienței comunităților dezavantajate din județul Brașov în vederea
depășirii efectelor situației de urgență instaurate în contextul pandemiei de Corona Virus.

Proiectul vizează, de asemenea, limitarea transmiterii Covid-19 în cadrul comunităților dezavantajate prin donarea de materiale de protecție și prin informarea oamenilor cu privire la metode de a preveni infectarea. Componenta de comunicare și formarea unei rețele pentru proiectele desfășurate își propune să creeze parteneriate și să mobilizeze stakeholderii in implicarea in activități, mediatizare si donatii de alimente.

Proiect derulat de Asociația “Aici pentru Tine” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org.

📢 Vrem scoli sigure în comunitățile defavorizate!

Asociația “Aici Pentru Tine” dăruiește la început de an școlar peste 1000 de igienizante de protecție copiilor din localitățile Budila, Crisbav, Vistea de Jos, Acris, Făgăras, Tărlungeni, Racoș și Brașov.
Mulțumim Cos 2000 Distribution și Promedivet!
🔜 În următoarele trei luni, voluntarii organizației vor distribui în comunitățile defavorizate din Brașov, Tărlungeni și Budila peste 900 de pachete cu alimente de bază, 300 de produse de igienă și alte 300 pachete antiCovid19.
🔛 Totodată, echipe de psihologi și asistenți sociali vor evalua starea psihică a persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza cotractării economice, sau care prezintă stări depresive, au probleme de integrare în urma măsurilor de restricție din ultimele luni

‼️ Acțiunile sunt realizate în cadrul proiectului „Solidaritate materială și psihologică pentru traversarea perioadei de pandemie”, derulat de Asociația „Aici pentru tine” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania , program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a diminua efectele pandemiei asupra comunităților vulnerabile din Județul Brașov.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă

🙏 Ajutor pentru 300 de persoane greu încercate de soartă!

300 de persoane greu incercate de soarta din Tarlungeni, Budila si Brasov vor primi in urmatoarele 3 luni 900 de pachete cu alimente de bază, 300 de produse de igienă și 300 de pachete antiCovid 19.

Multumim Cos 2000 Distribution și Promedivet!🙏

➡️Echipe din cadrul Asociației de psihologi și asistenți sociali vor evalua starea psihică a persoanelor care au fost și încă sunt afectate astfel încât se încearcă remedierea problemelor existente. Ședințele de terapie se adresează în special celor care și-au pierdut locul de muncă din cauza cotractării economice, sau care prezintă stări depresive, au probleme de integrare în urma măsurilor de restricție din ultimele luni.

➡️Acțiunile sunt realizate în cadrul proiectului „Solidaritate materială și psihologică pentru traversarea perioadei de pandemie”, derulat de Asociația „Aici pentru tine” cu sprijinul Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a diminua efectele pandemiei asupra comunitatilor vulnerabile din judetul Brasov.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

400 de copii de la școala si gradinita din Acriș au primit dezinfectant, săpun lichid și sana

🗣Azi e despre cei 400 de copii de la școala si gradinita din #Acriș, jud Brasov. Ei au primit #dezinfectanti, #săpunlichid dar și o gustare sanatoasa – #sana de la Olympus Foods Romania.

🙏Mulțumim pentru implicare Promedivet, Olympus Foods Romania și nu în ultimul rând AdTeam!
❗️Acțiunile sunt realizate în cadrul proiectului „Solidaritate materială și psihologică pentru traversarea perioadei de pandemie”, derulat de Asociația „Aici pentru tine” cu sprijinul Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a diminua efectele pandemiei asupra comunităților vulnerabile din județul Brașov.
❗️Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!