Comunicat de presa
Copiii defavorizați învață să schieze in Poiana Brașov

În atenția: instituțiilor mass-media

Către: departamentele social, fapt divers

  • 16 copii provenind din medii defavorizate și aflați în evidența Asociației “Aici pentru Tine” vor avea parte de o rară bucurie – să învețe să skieze, datorită Asociației “Aici pentru Tine” și a colaboratorilor săi

Brașov, 24 februarie 2021

Asociația „Aici pentru  Tine” Brașov a inițiat o activitate de educație prin sport pentru copii vulnerabili din comunități defavorizate, având drept scop lărgirea orizonturilor, depășirea așteptărilor și crearea de abilități sportive necesare pentru o dezvoltare armonioasă. Organizația oferă  – prin intermediul colaboratorilor săi –  lecții de schi pentru 16 copii, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani,  aflați in evidenta  serviciilor sociale. „Copii au parte de o rara bucurie  – învață să schieze  în Poiana Brașov, sub îndrumarea unor monitori experimentați ”, a declarat Adina Camelia Gál, președintele Asociației “Aici pentru Tine” Brașov. 

Unicitatea acestei activități provine din viziunea proprie organizației, aceea de a uni două lumi contrastante: a oamenilor bogați și a oamenilor săraci. Experiența este interesantă nu doar prin faptul că schiul este un sport practicat –în general- de persoane cu venituri consistente,  ci și de locația aleasă, inaccesibilă celor mai puțin privilegiați dintre noi. „Este o oportunitate rara pentru un copil defavorizat sa aibă parte de un sport destinat pentru cei cu buzunare largi. Totul este posibil atunci când oamenii buni se aduna pentru fapte bune”, a precizat Adina Gal.

Activitatea este facilitată de Clubul  Sportiv Tenis Ski Brașov, administrat de Dorin Pipoși. Copii sunt îndrumați de instructorul Dragoș Dumitriu, care desfășoară lecțiile în regim de voluntariat. Lecțiile au început săptămâna trecută și vor dura până la sfârșitul sezonului, copiii fiind împărțiți în două grupe de vârstă.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la acțiunile organizației sunt rugați să sune la tel 0726/686793, persoana de contact: Gál Adina Camelia. Mai multe informații legate de activitățile Asociației „Aici pentru Tine!”  sunt prezentate  pe www.1.asociatiaaicipentrutine.ro.

 Pentru clipul de prezentare al activităților, accesați link Youtube https://www.youtube.com/watch?v=_d6ii51nkBM Despre Asociația “Aici pentru Tine”

Suntem “Aici pentru Tine” din 2015 și de atunci sprijinim persoane cu povești de viață impresionante, copii, adulți și bătrâni, pe care îi ajutăm să se dezvolte armonios, să atingă potențialul și cărora vrem să le oferim șansa la o viață mai bună.

Suntem printre puținele asociații care furnizează servicii sociale licențiate în comunitate pentru adulți aflați în risc de excluziune socială, dar sprijinim și alte grupuri marginalizate cum ar fi mame maltratate, copii abandonați, tineri din familii sărace, cu rezultate deosebite la învățătură, dar și copii sau adulți cu grave probleme medicale.

Asociația ”Aici pentru Tine” este autorizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în conformitate cu prevederile legii 172/2012, și deține un protocol de colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov.

Misiunea noastră este inițierea, extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale de integrare în societate a persoanelor și grupurilor marginalizate, prin activități instructiv-educativ-culturale, consiliere psihologică și profesională.